Opening showroom in Amsterdam

Updated: Feb 18, 2019PERSBERICHT

Opglabbeek, 4 januari 2019Op 10 januari aanstaande opent kreon haar gloednieuwe creative space in hartje Amsterdam. Het is de zevende creative space naast showrooms in andere wereldsteden als Milaan, Parijs, Wenen, Singapore, Barcelona en Londen. Amsterdam mocht niet ontbreken op dit lijstje van toonaangevende steden waar creativiteit hoogtij viert.


Kunst en design

De naam geeft het al voor een groot deel aan: de nieuwe creative space zal fungeren als creatief cross-over platform, met aan de ene kant de lichttoepassingen van kreon en aan de andere kunst en wetenschap. Het doel is om rondreizende evenementen op te zetten die de wereld rondtrekken, van creative space naar creative space. De ruimte kan bijvoorbeeld exposities van kunstenaars hosten, maar functioneert net zo goed als openbare ruimte waar plaats is voor de nieuwste toepassingen in licht en design.


Showroom

Naast een ruimte waar creativiteit centraal staat, is de nieuwe creative space ook een showroom van de kreon tools of light en ceiling solutions. De nieuwigheden van kreon komen volledig tot hun recht in de architectuur van het gebouw. Zo worden ze aan het publiek getoond op een manier die laat zien hoe de toepassingen van kreon functioneren in een ruimte waar constant beweging is.

Er zijn verschillende nieuwigheden te ontdekken in de Amsterdamse creative space. Zo is er de kreon esprit voor plafondmontage. De lichtbronnen in dit systeem zijn volledig draaibaar, wat ervoor zorgt dat het licht in alle flexibiliteit gericht kan worden. Daarnaast is er de nieuwe side in-line. Die richt het licht op fascinerende wijze over het oppervlak van de verticale achterwand, waardoor het een echte eyecatcher is. Ook dolma 40, de heruitgevonden klassieker van kreon, is een van de vele nieuwigheden die te zien zijn in de showroom in Amsterdam.


Het adres van de kreon Creative Space in Amsterdam is

Danzigerbocht 39a

1013 AM Amsterdam


Filosofie van kreon

De nieuwe creative space ademt kreon: de materialen en kleuren roepen, naar analogie met de filosofie van kreon, onmiddellijk het gevoel op van een intieme ruimte die comfort, gemak en welzijn oplevert voor de bezoekers. Op die manier wil kreon ook haar sleutelrol in de wereld van architecturale verlichting verder zetten. Het gebouw zelf is minimalistisch, maar toch architecturaal. Licht en schaduw spelen er een centrale rol. Net zoals de andere creative spaces zet ook die in Amsterdam in op de centrale missie van kreon: licht en architectuur met elkaar verenigen, zodat ze elkaar aanvullen, maar ook versterken.


Over kreon

Eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail. kreon blijft trouw aan deze drie basisprincipes. Die representeren een denkwijze die elk product zonder compromis herleidt tot haar essentiële componenten. Sinds haar ontstaan in 1982 is kreon nooit van die koers afgeweken. Zo is kreon gegroeid tot een internationale referentie in lichtarmaturen.

https://www.kreon.com/nl/international/home

Meer van kreon


kreon website kreon bedrijfsprofiel60 views0 comments

Related Posts

See All

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01