Logistieke bedrijven gaan dichter bij huis inkopen

Door coronacrisis wil men minder afhankelijk zijn van leveringen uit andere landenPERSBERICHT

Wapenveld, 8 oktober 2020

Uit onderzoek* van Kruizinga.nl blijkt dat ruim 70% van de respondenten, werkzaam in transport en logistiek, het belangrijk vindt om op het gebied van inkoop minder afhankelijk te zijn van leveranciers uit andere landen. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door stagnerende leveringen tijdens de coronacrisis, maar ook omdat men het voor onze economie belangrijk vindt om dichtbij huis inkopen te doen. Een derde is zelfs bereid om hiervoor iets meer te betalen. Wanneer men moet kiezen tussen kopen bij een leverancier dichtbij zonder grote voorraad of bij een leverancier verder weg met altijd een grote voorraad, dan geeft ruim 50% toch de voorkeur voor de leverancier met de grote voorraad. Volgens Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl, biedt dat kansen voor Nederlandse ondernemers. “Als je in staat bent lokaal te produceren en een ruime voorraad aan te houden, kun je goed zakendoen”, stelt hij.

Stagnerende leveringen

Op de vraag welke producten niet leverbaar waren, omdat zij bijvoorbeeld uit China kwamen of omdat het aantal internationale transporten afnam, worden vooral artikelen genoemd die betrekking hebben op de inrichting van de werkomgeving om te voldoen aan de eisen van de anderhalve meter economie. Producten op het gebied van hygiëne (40%), veiligheid (20%) en markering (8%) worden het meest genoemd. Maar ook producten die belangrijk zijn voor het logistieke proces in werkplaatsen en in magazijnen, zoals rolcontainers, opslagvaten en stellingen, werden niet (op tijd) geleverd.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De bereidheid om vaker dichtbij huis in te kopen en hier, zoals een derde van de respondenten aangeeft, zelfs meer voor te willen betalen, biedt volgens Vildósola Bustos kansen voor Nederlandse bedrijven. “Als je ziet dat het aanhouden van voldoende, grote voorraad een belangrijke factor is, kan een Nederlands bedrijf zich dus onderscheiden door uit voorraad te kunnen leveren. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je kwaliteit levert. Want uit ons onderzoek komt ook naar voren dat kwaliteit bij de aanschaf van producten op nummer één staat, op grote afstand gevolgd door de prijs. Ik voorzie”, aldus Vildósola Bustos, “voor Nederlandse productiebedrijven en groothandels een aanzienlijke groei in producten die tijdens de coronacrisis niet leverbaar waren. Ruim 70% van de respondenten geeft aan dat ze lokaal inkopen belangrijk vinden voor onze economie. Er ontstaat dus een nieuwe vraag die kansen biedt.”

* Onderzoek in opdracht van Kruizinga.nl onder 293 werkende Nederlanders die invloed hebben op de inkoop van middelen op het gebied van opslag en/of logistiek én die betrokken zijn bij het inrichten van werkprocessen buiten de kantooromgeving en bij veranderingen die nodig zijn om te kunnen werken in de anderhalve-meter-economie binnen een bedrijf waar opslag van goederen, grondstoffen, onderdelen en/of producten plaatsvindt en/of waar veel goederenbewegingen plaatsvinden.

Over Kruizinga.nl

Kruizinga.nl, leverancier in opslag- en transportmiddelen, streeft ernaar om het logistieke proces van klanten, die te vinden zijn door heel Europa, continu te blijven verbeteren. De middelen zijn verrassend, slim en duurzaam. Zij zijn met zorg gekozen, getest en door gespecialiseerde producenten vervaardigd. De producten zijn te vinden op www.kruizinga.nl en zijn naar keuze te kopen of te huren. Dankzij de grote voorraad is vrijwel alles direct leverbaar. Om een specifiek logistiek vraagstuk, waar opslag en transportmiddelen een rol in spelen, goed en duurzaam op te kunnen lossen is het team van Kruizinga.nl altijd persoonlijk bereikbaar voor advies. Voor vele middelen bestaat de mogelijkheid om deze op maat te laten produceren, wat bijdraagt aan de efficiëntie in het logistieke proces. Naast het verkopen van nieuwe producten streeft Kruizinga.nl actief naar meer duurzaamheid door gebruikte opslag- en transportmiddelen in te kopen of in te ruilen, om deze vervolgens na een grondige inspectie weer te verhuren en/of te verkopen.


Meer van Kruizinga

Kruizinga website Kruizinga bedrijfsprofiel


15 views0 comments

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01