ISO 14001 certificaat voor Icopal

Updated: Dec 3, 2018
PERSBERICHT

Groningen, 11 oktober 2018


Icopal bv en dochteronderneming Esha Infra Solutions bv hebben met ingang van vandaag het ISO 14001 certificaat. Dit bewijst dat het milieumanagementsysteem voldoet aan alle normeisen op het gebied van milieu. Het bedrijf kan zich daarmee blijvend inzetten om de impact op het milieu structureel te verminderen of zelfs bij te dragen aan milieuverbetering.


Afgifte van het certificaat gaat gepaard met een goede beoordeling van KIWA. Die heeft ‘geconstateerd dat het bedrijf voldoet aan de eisen; het managementsysteem is doeltreffend en heeft het vermogen om aan de toepasselijke eisen en de verwachte resultaten te voldoen. (…) Als positief punt is op te merken, dat het bedrijf langzaam maar zeker steeds meer richting preventief onderhoud gaat werken. Vanuit milieu wordt veel aandacht besteed aan het beheersen en verminderen van milieubelasting in de keten.’


Vermindering milieubelasting op locatie en in de keten “Een mooie beloning van wat er de afgelopen twee jaar door de gehele organisatie op locatie en in de keten aan werk is verzet”, aldus Projectmanager subsidies & environment NL van Icopal, Wouter Jan van den Berg, binnen Icopal verantwoordelijk voor de opzet en implementatie van het systeem. “Klanten en andere relaties van Icopal kunnen er, op basis van de ISO 14001 certificering, zeker van zijn dat ze te maken hebben met een bedrijf dat groot belang hecht aan hun wensen en eisen op het gebied van milieu, voldoet aan de milieuregelgeving en dat blijft werken aan het op peil houden en waar mogelijk verbeteren van de milieuprestaties van producten en bedrijfsprocessen. Met het ISO 14001 certificaat voldoet Icopal tevens aan een belangrijke eis binnen BREEAM, de methodiek voor het bepalen van de duurzaamheidsscore van gebouwen (MAT 5 Onderbouwde herkomst van materialen).”


Kroon op milieu activiteiten Maart 2016 maakte BMD Advies een zogeheten GAP-analyse, die aangaf dat het benodigde milieumanagementsysteem nog maar voor circa 25% gereed was. Hoe het dan toch gelukt is om op 100% uit te komen? “Vooral door uit te gaan van wat er al is en dit verder uit te bouwen waar nodig”, legt Van den Berg uit.“ Daarbij moet je denken aan ISO 9001, CO2 prestatieladder, Kaizen, 5S en Continuous Improvement. Allemaal zaken waar Icopal al enige tijd mee bezig is. En, niet in de laatste plaats door een constructieve opstelling van de hele organisatie. Iedereen die ik inschakelde, deed mee. Dat maakt het des te logischer en ook leuker om dit succes samen te vieren!”


Over Icopal Icopal is dé fabrikant van een breed assortiment aan dakbedekking voor ieder dak. Icopal biedt bitumen, lichtgewicht dakpannen en synthetische dakbedekking voor platte en hellende daken. De producten van Icopal onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Icopal is onderdeel van BMI Group, bestaande uit Braas Monier en Icopal. BMI Group is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa.

Meer van Icopal


Icopal website Icopal bedrijfsprofiel


22 views0 comments

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01