Grote brand bij vestiging Molenaarsgraaf van Montapacking

Updated: Dec 3, 2018

Geen gewonden – bestellingen lopen geen vertraging op
PERSBERICHT

Gorinchem, 27 september 2018


Een van de 10 magazijnen, dat in Molenaarsgraaf, van fulfilmentbedrijf Montapacking is vannacht grotendeels in de as gelegd. De brand werd iets voor vijven ontdekt. Hoewel de brandweer nog met bluswerkzaamheden bezig is, kan geconcludeerd worden dat het hele magazijn als verloren moet worden beschouwd.


De kracht van decentralisatie De brand werd vanochtend iets voor vijven ontdekt. Om 6 uur was er vanuit het management een crisisteam samengesteld, dat onmiddellijk aan de slag ging. Alle webshops zijn geïnformeerd en reeds in contact met hun leveranciers.

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: ‘Het allerbelangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen. Op het moment van de brand was er gelukkig niemand aan het werk. De oorzaak is vooralsnog onbekend. We hebben al een ander pand, dat op dit moment wordt ingericht.  Uiteraard gaan de werkzaamheden in onze andere 9 vestigingen gewoon door. Zij nemen de bestellingen van Molenaarsgraaf vrijwel volledig over. Dat is de kracht van decentralisatie: wanneer er een vestiging wegvalt, blijven er in ons geval nog 9 over om de zaak over te nemen. Ook de IT vormt geen enkel probleem. Onze klanten hebben nu prioriteit. Zij lijden hier het meest onder en we doen er alles aan om dat leed zoveel mogelijk te verzachten. Voor hen moet alles daarom echt zo snel en zo veel mogelijk doorgaan. Ze zijn ook in overleg met hun leveranciers om de verloren voorraden zo snel mogelijk aangevuld te krijgen. De eerste zendingen werden om half 10 al in onze andere magazijnen verwerkt.’


Over Montapacking Montapacking is een e-commerce bedrijf dat de logistiek voor meer dan 475 webwinkels verzorgt. Het bedrijf is sterk technologiegedreven. Montapacking bestaat sinds 1999 en is een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland. Montapacking is decentraal georganiseerd, werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce magazijnen en zorgt wereldwijd voor de handling en bezorging van orders van haar klanten. Alle orders die voor middernacht bij Montapacking binnenkomen voor Nederland, België en Duitsland worden de volgende dag alweer geleverd in deze landen. Daarnaast biedt het bedrijf Same Day Delivery aan in heel Nederland: voor 12 uur besteld, dezelfde dag geleverd. Met de Universele check-out van Montapacking kan elke webshop alle mogelijke logistieke afleveropties en -locaties aanbieden aan de consument. Bij Montapacking werken ruim 400 medewerkers. Montapacking werd in november 2016 verkozen tot Onderneming van het Jaar.

Meer van Montapacking


Website Montapacking

Bedrijfsprofiel Montapacking

21 views0 comments

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01