Dubbele groeicijfers klanten gepaard met lagere voorraden

Montapacking opent in Lelystad tiende distributiecentrumPERSBERICHT

Gorinchem, 15 juli 2019


Montapacking is nog steeds het snelst groeiende e-commerce fulfilmentbedrijf van ons land, met een gemiddelde jaarlijkse volumegroei van ruim 50% over de afgelopen drie jaar. Waar de markt van online bestedingen het afgelopen jaar groeide met 18%, groeiden de klanten die bij Montapacking hun fulfilment uitbesteden met maar liefst 34%.

Om de groeiambities te kunnen managen worden telkens nieuwe logistieke vestigingen geopend. Zo is er nu een distributiecentrum in Lelystad door Montapacking aangekocht. Het bedrijf doet dat vanuit de filosofie, dat elke operatie optimaal efficiënt en klantgericht moet kunnen draaien en dat daarvoor een kleinere cellenstructuur noodzakelijk is. Bovendien moet de kunstmatige intelligentie - waarmee Montapacking in de branche vooroploopt - ervoor zorgdragen dat voorraadniveaus afnemen met een lager kapitaalbeslag als gevolg.

Excellent en enthousiast

Directeur Edwin van der Ham zegt hierover: “We willen het ‘MKB-gevoel’ in elke vestiging behouden; daarbij is intensieve betrokkenheid bij de ‘eigen klanten’ het allerbelangrijkste. Ook al automatiseer je nog zoveel, het draait toch altijd om mensen.” In de afgelopen drie jaar zijn niet alleen de e-commerce bedrijven die klant zijn bij Montapacking heel snel gegroeid, ook werden veel nieuwe klanten op het systeem aangesloten. In de eerste 6 maanden van dit jaar zijn er weer 48 nieuwe webshops aangesloten. “Maar de grootste groei komt van de bestaande klanten. Als wij ons werk perfect uitvoeren met onze keiharde garantie van 99,98% leveringskwaliteit, kunnen die harder groeien en groeien wij automatisch mee”. Om dit aan alle webshopklanten te kunnen blijven waarmaken, zijn volgens Van der Ham “telkens grotere magazijnen, of één reuzemagazijn, niet optimaal. Zowel fysieke afstanden, alsook de afstand tussen de klant en de mensen die in onze organisatie het werk uitvoeren, worden dan te groot. Een kleinere unit kent per definitie een veel grotere betrokkenheid en enthousiasme.”

Artificial Intelligence (AI)

Van der Ham: “Aan de andere kant is wel weer een enorme schaalgrootte nodig om de continue investeringen in IT te kunnen doen.” Het bedrijf zet zwaar in op de meest geavanceerde software gebaseerd op Artificial Intelligence (AI), waardoor elke vestiging om vier uur ‘s middags al zeer nauwkeurig kan inschatten hoeveel orders er de komende uren besteld gaan worden door de consument. Hierop kan de orderpick-capaciteit worden ingepland die tot middernacht nodig is. “We werken nu aan systemen, die een aantal dagen vooruit kunnen inschatten wat er gekocht gaat worden. Hierdoor kunnen we steeds nauwkeuriger bepalen wanneer onze klanten welke voorraden bij ons moeten aanleveren. We hoeven het immers pas in huis te hebben als er vraag naar komt”, aldus Van der Ham.

Voorraden een derde lager

De orderaantallen van Montapacking groeien momenteel harder dan de oppervlakte van hun vestigingen, de oppervlakte van dit nieuwe distributiecentrum al meegerekend. “Dit lukt omdat we onze klanten met behulp van slimme algoritmes steeds beter helpen hun voorraadniveaus te verlagen, terwijl hun voorraad­beschik­baar­heid minimaal hetzelfde blijft. De komende jaren verwachten wij per klant de gemiddelde voorraad met ca. eenderde te kunnen reduceren”, aldus Van der Ham. Ook voor Montapacking zelf is dit goed nieuws, omdat er meer klanten bediend kunnen worden vanuit de distributie­centra.

Tiende vestiging

Het fulfilmentbedrijf verzorgt inmiddels de logistiek voor meer dan 600 webshops. En binnenkort is dus in Lelystad de overdracht van het voormalige distributiecentrum van vtwonen.nl aan Montapacking. Van der Ham: “Een vestiging in de buurt van de hoofdkantoren van webshops is altijd prettig. Lelystad ligt onder de rook van Amsterdam, waar veel van onze klanten gevestigd zijn.”

Over Montapacking Montapacking is een e-commerce fulfilmentbedrijf dat de logistiek voor meer dan 600 webwinkels verzorgt met ongeveer 500 medewerkers. Het bedrijf is sterk technologiegedreven. Met de Universele check-out van Montapacking kan elke webshop alle mogelijke logistieke afleveropties en ‑locaties aanbieden aan de consument zowel voor het verzenden van de pakketten naar de consumenten alsook voor de retourlevering. Aansluiting op elk gewenst platform, van bol.com en Amazon tot Alibaba kan door middel van de service ‘e-commerce radar’ eenvoudig worden gerealiseerd, in combinatie met een fysieke voorraad op slechts één plaats.


Meer van Montapacking


Website Montapacking

Bedrijfsprofiel Montapacking33 views0 comments

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01