Damen Shipyards Gorinchem houdt veiling als onderdeel van duurzaamheidsstrategie

Updated: Dec 3, 2018

Breed assortiment aan spareparts, (blus)pompen, waterjets en een helikopterdek

PERSBERICHT

Amsterdam, 26 november 2018


Damen Shipyards Gorinchem verkoopt een deel van haar voorraad via een online veiling bij Troostwijk Veilingen. Het betreft een breed assortiment aan tandwielreductiekasten, een scheepsblusmonitor, diverse stalen brandwerende deuren, marifoons, heaters en nog veel meer. De veiling is 21 november jl. van start gegaan en sluit 12 december a.s. haar virtuele deuren. Alle kavels kunnen op afspraak in Gorinchem bezichtigd worden op 11 december tussen 10 en 12 uur.


Helikopterdek Voor het helikopterdek wordt zeker belangstelling uit de maritieme sector verwacht. Bovendien is er een groot aanbod van spareparts en ander materieel dat met name scheepswerven en handelaren in scheeps-equipment zal interesseren. Veilingmeester Frank Adam vertelt: ’Troostwijk Veilingen draagt al meer dan 90 jaar bij aan een circulaire economie. Dit houdt in dat wij graag meewerken aan het bieden van een tweede leven aan producten en materieel dat nog in prima staat verkeert en bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland derhalve nog langdurig van dienst kan zijn. Damen werkt als internationaal marktleider uitsluitend met hoogwaardige producten. Het online veilen van hun overtollig materiaal past daarom prima binnen onze visie.’


Over Damen Shipyards Group Damen werd in 1927 in Hardinxveld-Giessendam opgericht door twee broers en in 1969 overgenomen door de zoon van een van hen. Hij introduceerde het concept van modulaire bouw en het op voorraad bouwen van schepen. In 1973 breidde het bedrijf uit naar grotere faciliteiten in Gorinchem. Tegenwoordig is Damen Shipyards Group wereldwijd actief en heeft het een prominente en vertrouwde reputatie opgebouwd. Met een personeelsbestand van 12.000 bouwt Damen een breed scala aan schepen, waaronder sleepboten, werkschepen, marine- en patrouilleschepen, high-speed schepen, vrachtschepen en baggerschepen. Daarnaast heeft Damen een internationaal netwerk van levenscyclus ondersteunende diensten die onderhouds-, reparatie- en conversiefaciliteiten omvatten.


Over de veiling De bezichtiging van de veilingitems vindt plaats op afspraak op 11 december a.s. van 10.00 -12.00 uur. Voor het maken van een afspraak stuurt u een mail naar: aanmelden@troostwijkauctions.com


Locatie: Avelingen-West 20 – 4202 MS  Gorinchem


Alle details over deze veiling zijn te vinden via de veilingpagina van Troostwijk.

Over Troostwijk Veilingen Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 280.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.


Meer over Troostwijk Veilingen


Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen LinkedIn pagina Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel34 views0 comments

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01