BMI Monier introduceert workshop klassieke daken tijdens Renovatiebeurs/Monument

Bij renovatie en restauratie extra aandacht voor het klassieke dak


PERSBERICHT

Montfoort, 7 mei 2019

Of het nu gaat om een middeleeuwse boerderij of een jaren-dertig stadswoning, toepassing van de juiste dakpannen blijkt altijd beeldbepalend. Omdat een dak niet enkel bestaat uit de dakpannen maar een complex systeem is waar veel meer bij komt kijken, start BMI Monier binnenkort workshops klassieke daken op de fabriekslocatie in Tegelen.

Isolatie en ventilatie zijn ook bij klassieke daken belangrijke aandachtspunten. Het dak moet er precies zo uitzien als 100 jaar geleden, maar daarbij wel voldoen aan de huidige bouweisen. Dat vraagt om vakwerk en kennis. BMI Monier produceert en levert sinds 1835 Hollandse klassieke pannen waaronder Oude Holle, Tuile du Nord, Grote Romaanse en Kruispan. De in al die jaren opgedane kennis en ervaring op het gebied van klassieke daken is nu beschikbaar voor iedereen die klassieke daken beheert, renoveert en restaureert. Met die kennis is het mogelijk om de authentieke uitstraling van een pand na renovatie of restauratie te behouden.

Klassiek Hollands dak

“Een echte klassieke Hollandse dakpan herken je meteen,” stelt Guus Killaars, hoofd export BMI Monier en verantwoordelijk voor klassieke dakpannen, “aan de juiste klei, de uitstraling van de eventuele glazuur- of engobelaag, de kleur en natuurlijk de originele, lang geleden bepaalde, afmeting. Is bijvoorbeeld het glazuur niet goed aangebracht, dan ontstaat craquelé bij een te dikke of vlekvorming bij een te dunne laag. Komt er tijdens het smoren van blauwe pannen te veel zuurstof bij, dan heb je een groot kleurverloop. Maar dat is niet het enige,” vervolgt hij, “omdat een dak een systeem is, moet je het geheel overzien en ervoor zorgen dat alle componenten bij elkaar passen zoals de vorsten, broekstukken, knikpannen en speciale eyecatchers zoals pironnen. Alleen dan ontstaat er een echt klassiek Hollands dak waarbij de dakdetails in elkaar overvloeien en een esthetisch geheel vormen”.

Beursactie

Tijdens de Renovatiebeurs/Monument is iedereen met renovatieplannen voor een klassiek dak welkom op de stand van BMI Monier. Bij aankoop van klassieke dakpannen voor 31 december 2019 ontvangt de besteller tot maximaal € 450,- retour. Voor advies over klassieke daken en voor de actievoorwaarden van de beursactie staan de adviseurs van BMI Monier klaar op stand nr. 06.C018.

Workshop

De workshop bestaat uit een dagdeel (inclusief lunch) op de fabriekslocatie in Tegelen en kost € 150,-Aan bod komen onder andere: welke pan hoort bij welk dak?, wat voor soorten pannen zijn er?, productiemethoden, kleuren en glazuur, vervangen of schoonmaken?, reparatie en onderhoud, het dak als systeem en waar op te letten bij renovatie en restauratie? Aanmelden kan via: www.monier.nl/klassieke-daken.

Over BMI Group

BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Londen en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd. Meer van BMI

website BMI

Bedrijfsprofiel BMI
34 views0 comments

Related Posts

See All

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01