BMI Icopal introduceert duurzame TPO dakbaan

BMI EverGuard: veelzijdige bescherming en volledig recyclebaar


PERSBERICHT

Montfoort, 11 juni 2019

Een dakbaan op basis van TPO (thermoplastisch polyolefine), versterkt met een speciaal ontwikkeld polyester weefsel, die op elk plat dak kan worden toegepast. BMI EverGuard biedt bescherming tegen UV-straling, hitte, hoge windsnelheden, is chemisch resistent en waterdicht. De dakbaan is snel, eenvoudig mechanisch te installeren en ook bij lage buitentemperaturen uitstekend lasbaar. Door het geringe gewicht is deze TPO dakbaan met name geschikt voor lichtgewicht constructies en grote dakprojecten. Aan het einde van een lange levensduur is BMI EverGuard volledig recyclebaar.

Hoewel BMI Icopal deze TPO dakbaan nieuw op de Nederlandse markt introduceert is wereldwijd al meer dan 300 miljoen m² EverGuard op daken geïnstalleerd. De duurzaamheid en veelzijdige bescherming hebben zich dan ook ruimschoots bewezen. BMI EverGuard wordt geproduceerd door het Amerikaanse GAF dat, evenals BMI Group, onderdeel is van Standard Industries.

Knitted scrim

Als drager voor deze dakbaan wordt gebruik gemaakt van polyester draden die kruislings worden geweven. Deze zogenaamde ‘knitted scrim’ zorgt ervoor dat BMI EverGuard bestand is tegen extreme weersinvloeden en een hoge duurzaamheid kent. De dakbanen zijn ontworpen voor mechanische bevestiging waarbij de overlappen met hete lucht gelast worden. In combinatie met de hoge treksterkte en dimensionale stabiliteit ontstaat daarmee een stormvaste, waterdichte dakbedekking. Productmanager platte daken Timo Clerkx van BMI Icopal: “Deze TPO dakbaan is door zijn sterkte en geringe gewicht zeer goed toepasbaar op lichte constructies en zeer grote dakprojecten. Maar ook voor kleinere oppervlakten is deze dakbaan dankzij de snelle, eenvoudige installatie zeer geschikt”.

Milieuverantwoord

Bij de productie van BMI EverGuard zijn geen weekmakers betrokken. Bovendien is de dakbaan zonder toevoeging van biociden bestand tegen chemicaliën, schimmels en agressieve industriële stoffen. De witte dakbaan werkt op het dak sterk reflecterend wat zorgt voor een lager energieverbruik en het ontstaan van hitte-eilanden voorkomt. Aan het einde van de levensduur is het materiaal volledig recyclebaar. Volgens Clerkx: “EverGuard is één van de meest robuuste én duurzaamste dakbanen op de markt”. Meer van BMI

website BMI

Bedrijfsprofiel BMI

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit bericht van BMI Icopal kunt u contact opnemen met:

BMI Group

Caroline van IJken

Marketing Director BMI Group Benelux

Tel: +31 6 53 21 66 11

E-mail: caroline.van.ijken@bmigroup.com

Website: www.icopal.nl

of

Evident P.R.

Dolf van Eldik

Tel.: 033 455 87 78

E-mail: dolf@evidentpr.nl

Website: www.publicrelations.nl

35 views0 comments

Related Posts

See All

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01