INTERSTEEL

BEDRIJFSPROFIEL

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeerondersteunend aanwezig.

 

Historie
Intersteel is het merk waarmee Van Leeuwen International zijn missie om designdeurkrukken een belangrijke pijler te maken van interieurdesign ten uitvoer brengt. Het is een familiebedrijf, gestart rond 1900. Later groeide het uit tot Van Leeuwen Agenturen dat veelal als agent van exclusief bouw- en interieurbeslag optrad.

Sinds de jaren ’70 heeft Van Leeuwen International steeds meer ingezet op het volledig in eigen beheer ontwikkelen van designdeurkrukken, raamsluitingen en accessoires. In 1995 werd besloten de onderneming onder de onderscheidende merknaam Intersteel verder voort te zetten.

Hoge kwaliteit
Een deurkruk is een product dat ongemerkt vaak ‘door’ onze handen gaat. Zeker bij buitendeuren moet de finish zó sterk zijn, dat er, ook op de lange termijn, nauwelijks slijtage is en weer en wind geen invloed hebben. Ook de bewegende delen behoren dagelijks frequent gebruik van vele jaren met gemak te doorstaan. Om die reden voert Intersteel intensieve duurzaamheidtests uit op al zijn producten en wordt een functionaliteitgarantie van 10 jaar geboden. Daarnaast is het bedrijf ISO 9001 gecertificeerd en kennen diverse onderdelen een SKG-keurmerk voor inbraakwerendheid. Dit alles wordt gecompleteerd door een grote verscheidenheid aan designdeurkrukken, bijbehoren­de raamsluitingen en accessoires.

 

Ruim assortiment
Intersteel beheerst de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende ontwerpers/architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig. De materiaalkeuze varieert van geborsteld of gepolijst RVS tot messing, in combinatie met andere materialen waaronder diverse houtsoorten. Er zijn meerdere producten die in dezelfde lijn als de deurkrukken zijn ontworpen, bijvoorbeeld raamkrukken of meubelgrepen, met daarbij allerlei accessoires, zoals scharnieren, insteeksloten en deurdrangers. Maar denk ook aan postkasten, badkamerartikelen en elektromechanische oplossingen zoals de Intersteel ChipLock. Verder kunnen buitendeuren voorzien worden van SKG inbraakwerend beslag, voorzien van antikerntrekbeveiliging en in dezelfde lijn/stijl als het binnendeurbeslag

Distributie
Intersteel heeft diverse distributiekanalen waaronder de doe-het-zelf-, hout- en bouwmaterialen­handel, de ijzerwarenhandel, interieur-/woondecoratiewinkels, internet, sleutelspecialisten, beveiligings­bedrijven, grossiers en industrie. Ook deze kanalen kennen hun eigen dynamiek. Doordat Intersteel zich sterk maakt om hang- en sluitwerk een essentieel designonderdeel te laten worden van het interieur, zijn o.a. distributiekanalen als interieur- en woondecoratiewinkels sterk groeiende. Tevens vindt er een toenemende verkoop via internet plaats.

Naast een sterk dealernetwerk in Nederland en heel Europa is Intersteel tevens vertegenwoordigd in 50 andere landen. Dit internationale karakter zorgt er niet alleen voor dat de producten van Intersteel zijn terug te vinden in grote aansprekende bouwprojecten over de hele wereld, de internationale kennis die men daarmee opdoet, geeft het bedrijf ook steevast een voorsprong bij nieuwe ontwikkelingen. Daarmee is Intersteel veelvuldig trendsetter als het gaat om nieuwe producten.

Samenwerking projecten
Intersteel richt zich niet alleen op de woningbouw, ook utiliteitsbouw speelt een grote rol. Van kantoren tot ziekenhuizen en van scholen tot wellnesscentra, voor al deze doeleinden is speciaal projectbeslag samengesteld. Dit wordt gekenmerkt door geclassificeerde (EN 1906) en gecertificeerde producten. Ook is er brandvertragend beslag en kan er per project speciale maatvoering worden geleverd. Intersteel biedt rechtstreeks advies en ondersteuning aan architecten bij het realiseren van ontwerpen en het schrijven van bestekken voor kleine en grote bouwprojecten.

Een selectie uit de lange reeks van internationale projecten:

Crystalic, Leeuwarden, Nederland
DSB Stadion (AZ), Alkmaar, Nederland
Coca Cola gebouw, Kiev, Oekraïne
The Tower, Dubai, U.A.E.
Grand Hyatt Hotel, Kathmandu, Nepal

Winkelpresentaties
Intersteel biedt, als leverancier binnen de branche van bouw- en interieurbeslag, fraaie winkelpresentaties in de gewenste kleurstelling en maatvoering aan zijn dealers. In nauwe samenwerking met designers en binnenhuisarchitecten worden door een eigen interieurafdeling totaalconcepten ontwikkeld en geproduceerd. Deze eigen producties betreffen zowel beurzen als de eigen showroom, maar gelden ook voor alle showrooms van nationale en internationale dealers.

 

Kerngegevens

Hoofdkantoor: Rhenen
Medewerkers: 50
Marktpositie: Autoriteit op het gebied van design deurkrukken en aanverwante producten

RECENTE PERSBERICHTEN

Contact opnemen

 

Marketing & Communicatie Coordinator Intersteel

Ilona Keen​

0318 - 477777

Ilona.Keen@intersteel.nl

Evident P.R.

Coen Staal

033 - 4558778

coen@evidentpr.nl

twitter-logo.png
facebook-logo.png

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01

Follow us on social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

Contact us

info@evidentpr.nl

+31 (0)33 455 8778

De Brand 10 – 2nd floor

3823 LH Amersfoort

Chamber of Commerce 31037321
VAT NR NL8029.12.059.B01